+ Jongen aangehouden na mishandeling - GelreNieuws        

+ Jongen aangehouden na mishandeling

Geplaatst op 3 januari 2010, om 15:56 uur

VOORST – De politie onderzoekt een vechtpartij in een discobus, waarbij een 19-jarige jongeman uit de gemeente Voorst een bloedende wenkbrauw opliep en twee ruiten van de bus sneuvelden. Een 19-jarige plaatsgenoot werd aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie kreeg zondag 3 januari omstreeks 03.50 uur een melding dat er een vechtpartij was geweest in een discobus. De bestuurder had zijn voertuig op de Rijksstraatweg in Voorst aan de kant gezet. Bij de komst van de politie werden diverse groepjes jongeren aangetroffen. Eén jongeman bleek een bloedende wenkbrauw te hebben en twee ruiten van de bus bleken vernield.

Op aanwijzingen van getuigen werd één verdachte aangehouden. Deze zou een meisje in de bus hebben lastig gevallen. Het is nog niet duidelijk hoeveel jongeren bij het incident betrokken zijn en de politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.

Drie jongeren aangehouden na vernieling

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 januari drie Zutphense jongeren aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij vernieling van een raam van een woning aan de Praebsterkamp in hun woonplaats.

De politie kreeg omstreeks 04.50 uur en melding dat er een ruit van een woning vernield was. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en troffen in de buurt drie tieners aan. Hun schoensporen kwamen overeen met de sporen in de sneeuw bij de bewuste woning. Zij werden aangehouden. Twee van hen zijn ingesloten, één is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de vernieling