Slachtoffer overleden na ongeval met gasfles Eefde

Geplaatst op 2 januari 2010, om 22:00 uur

Technisch rechercheurs van de politie verrichten onderzoek op de plek van het ongeval. foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
EEFDE – De 54-jarige man die op oudejaarsmiddag ernstig gewond raakte toen een gasfles met zuurstof explodeerde is zaterdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de politie zaterdagavond.

Eerdere berichtgeving [31-12-2009 19:33u]:

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man ernstig gewond bij ongeval met gasfles in Eefde

EEFDE – Bij een ongeluk met een gasfles tijdens het aanmaken van een vuurkorf is op oudjaarsdag een 54-jarige man uit Eefde ernstig gewond geraakt. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De hulpdiensten ontvingen rond 16:45 uur de melding over het ongeluk, wat plaats vond aan de Scheuterdijk in Eefde. De man was tijdens het  carbid schieten bezig met het stoken van een vuurtje in een vuurkorf. Daarbij gebruikte de man een gasfles gevuld met zuurstof om vermoedelijk het vuur in een vuurkorf aan te wakkeren. Deze fles is geëxplodeerd. De man raakte daarbij ernstig gewond en raakte zijn onderbeen kwijt. Ook liep hij zwaar armletsel op. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Deventer vervoerd. Er waren meerdere omstanders bij maar naast de man raakte verder niemand gewond. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (foto)

Video: