+ Meisje belaagd door twee mannen in Harderwijk

Geplaatst op 21 januari 2010, om 16:33 uur

HARDERWIJK – Op woensdagavond 20 januari is een 15-jarig meisje uit Hierden op de Oosteinde in Harderwijk het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Het meisje raakte licht gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van het incident.

Het meisje verklaart rond 21:30 uur op de Oosteinde, ter hoogte van de laatste flat van de P.C. Boutenslaan, door twee mannen van haar fiets te zijn getrokken, waarna ze is bedreigd met een mes. Op enig moment lieten de mannen, mogelijk door het geschreeuw van het meisje, haar weer los en zijn ze weggerend in de richting van de Verkeersweg, zonder buit. Het meisje liep enkele schrammen en blauwe plekken op en is meteen doorgefietst naar huis. Na haar thuiskomst is de politie gewaarschuwd over het voorval. De politie heeft in de omgeving van de Oosteinde nog uitgekeken naar de daders, maar deze niet meer aangetroffen. De politie heeft het hevig geschrokken meisje opgevangen en haar verklaring opgenomen. Ook is er een technisch onderzoek en een buurtonderzoek gestart. Van de twee daders is bekend dat het gaat om twee mannen met een getinte huidskleur. Een van hen was ongeveer 1,95 m. en had een slank postuur, de ander was ongeveer 1,60 m. lang en had een steviger postuur. Beide droegen donkere kleding, inclusief zwarte handschoenen, mutsen en sjaals.

De politie doet een dringend beroep op mensen die wellicht iets van het voorval hebben gezien of gehoord, om te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Verdachte mishandeling verhoord

ERMELO – De politie heeft woensdag 20 januari een 19-jarige jongen uit Ermelo aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling in de nacht van oud&nieuw. De jongeman wordt ervan verdacht rond 02:45 uur, op de hoek van de Pastorie en de Torenstraat in Ermelo, een kopstoot te hebben gegeven aan een 20-jarige plaatsgenoot.

Een woordenwisseling tussen de twee jongens zou hebben uitgemond in de betreffende kopstoot, waarna de dader er vandoor ging. Het slachtoffer heeft de opgelopen verwondingen aan zijn neus dezelfde nacht nog moeten laten hechten. Uit het politieonderzoek kwam de 19-jarige als verdachte naar voren. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Verdachte van vernieling auto aangehouden

NUNSPEET – Naar aanleiding van een politieonderzoek naar de vernieling van een buitenspiegel van een auto eind november vorig jaar op de Stationslaan in Nunspeet, is donderdag 21 januari een 17-jarige jongen uit Hierden aangehouden en verhoord.

De jongen bekende bij het verhoor zijn daad. Hij verklaarde uit baldadigheid gehandeld te hebben. De jongen is na verhoor heengezonden. Hij wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Op de bon

HARDERWIJK – De politie heeft donderdagochtend 21 januari op verschillende locaties in Harderwijk verkeerscontroles gehouden. De aandacht lag hierbij op het voeren van fietsverlichting.

De controles vonden onder andere plaats op de volgende locaties in Harderwijk; Oosteinde, Verkeersweg, De Sypel, Hoofdweg en Stationslaan/Stationsplein. Er werden totaal drie fietsers bekeurd voor het niet voeren van de fietsverlichting. Ook werden er bonnen uitgeschreven voor het rijden door rood licht (5x) en het rijden over een fietspad met een brommer (1x). De politie was verheugd te constateren dat een toenemend aantal fietsers de juiste fietsverlichting lijkt te voeren.

Politie zoekt betrokkene aanrijding

HARDERWIJK – De politie is op zoek naar de bestuurder van een busje waar een paardentrailer achter gekoppeld was, die zaterdag 16 januari betrokken was bij een aanrijding op de A28 ter hoogte van Harderwijk. De identiteit van deze bestuurder is nog niet bekend, mogelijk omdat hij of zij de aanrijding niet gemerkt heeft.

De aanrijding vond plaats rond 21:45 uur. Twee personenauto’s reden beiden in de richting van Zwolle. Ter hoogte van de oprit Oranjelaan (de op- en afrit Ermelo/Putten/Harderwijk) reed een donkerkleurig busje, vermoedelijk een Mercedes, met daarachter een lichtkleurige paardentrailer de A28 op. Bij het invoegen op de A28 verleende de bestuurder geen voorrang aan een personenauto die op de rechter rijstrook reed. Hierdoor moest deze automobiliste uitwijken en raakte door het gladde wegdek in een slip, waarna ze tegen de vangrail botste. De bestuurder van een tweede personenauto die op de linker rijstrook reed kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de uitwijkende auto. Niemand raakte gewond, maar beide auto’s liepen schade op en moesten worden afgesleept. De bus met paardentrailer reed door, mogelijk omdat de bestuurder de aanrijding niet heeft opgemerkt.

De politie roept de bestuurder die zich in bovenstaande omschrijving herkent op om zich bij de politie te melden via 0900-8844.