+ Politie neemt auto hardleerse bestuurder in

Geplaatst op 21 januari 2010, om 15:35 uur

DOETINCHEM – De politie heeft woensdagavond 20 januari de auto van een 46-jarige man uit Lelystad in beslag genomen. Hij werd onder invloed in een auto aangetroffen terwijl zijn rijbewijs voor dat feit al was ingevorderd. Ook nu wordt weer proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 21.25 uur een melding dat een automobilist vermoedelijk onder invloed aan de Europaweg in Doetinchem stond. Agenten troffen de bewuste man aan en roken dat hij gedronken had. Zijn rijbewijs bleek al ingevorderd te zijn en op het politiebureau blies hij bijna 1.5 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

KEIJENBORG/DE HEURNE – De politie heeft woensdag 20 januari op twee locaties in de Achterhoek snelheid-controles gehouden. Hierbij bleek dat in Keijenborg vooral de bromfietsbestuurders te hard reden en in De Heurne reed zelfs één automobilist 100 km in de 60-km zone.

De politie houdt regelmatig snelheidcontroles om zo het aantal ongevallen in het verkeer terug te dringen. Bij een controle langs de Kruisbergseweg in Keijenborg viel het vooral op dat meer dan de helft van de bromfietsbestuurders harder reed dan toegestaan. De hoogste snelheid bedroeg hier 73 km per uur.

Op de Varssveldseweg in De Heurne bleken zes van de vijftien bestuurders te hard te rijden. Eén ervan reed zelfs 100 km per uur. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Bestuurder onder invloed botst op boom

BORCULO – Een 44-jarige man uit Enschede is woensdagmiddag 20 december op de Rondweg in Borculo tegen een boom gebotst. Hij verklaarde de macht over het stuur te zijn verloren toen hij z’n mobieltje wilde pakken omdat hij werd gebeld.

De aanrijding werd omstreeks 16.50 uur bij de politiemeldkamer gemeld. Agenten gingen naar de opgegeven plaats en troffen de verongelukte automobilist aan. Naast zijn verklaring, dat hij z’n mobieltje wilde pakken, roken agenten ook een alcohollucht. De blaastest gaf aan dat hij inderdaad zoveel had gedronken dat een ademtest op het politiebureau noodzakelijk was. Op het politiebureau weigerde de man iedere medewerking. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt eigenaar groene gieter

ZELHEM – De politie Bronckhorst heeft sinds woensdagmiddag 20 januari een groene gieter aan het politiebureau staan. Een verwarde man heeft deze ergens weggenomen en de eigenaar kan contact opnemen met 0900 – 8844.

De politie kreeg omstreeks 15.45uur een melding dat er een verwarde man op een terras van een restaurant aan de Varsseveldstraat in Zelhem zat. Hij had een leeg kratje met bierflessen bij zich en een groene gieter. Al snel werd duidelijk waar het kratje vandaan kwam, maar de eigenaar van de gieter is nog niet bekend. De man is aan het zorgkader overgedragen. De gedupeerde kan bellen met 0900 -8844.

Politie treft gasalarmpistool aan bij onderzoek

SILVOLDE – De politie heeft woensdag 20 januari en 24-jarige man uit Silvolde aangehouden. Hij bleek thuis een gasalarmpistool te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het vermoeden bestond dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Een speciale politie-eenheid stelde op twee mogelijke verblijfsadressen een onderzoek in. Op aanbellen werd niet gereageerd, waarna de toegang werd geforceerd. De man en het wapen, een gasalarmpistool, werden aangetroffen. De man werd aangehouden voor verhoor en het wapen werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.