Twee gewonden bij uitslaande flatbrand Zutphen - GelreNieuws.nl

Twee gewonden bij uitslaande flatbrand Zutphen

Geplaatst op 1 januari 2010, om 05:00 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
In een woning op de tweede etage van een flat aan de Brucknerstraat in Zutphen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 1 januari een felle uitslaande brand gewoed. Twee mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand werd kort na 3 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen uit de voorzijde van de woning. De flat werd grotendeels ontruimd.  De brand woedde in de keuken van de woning. De twee bewoners, een man en een vrouw die in de woning lagen te slapen, konden vanwege de heftige rookontwikkeling de woning niet meer verlaten, ze vluchtte het balkon op. De brandweer had het vuur snel onder controle en wist de bewoners van het balkon te halen. De man en de vrouw werden met ademhalingsmoeilijkheden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Na drie kwartier konden de geëvacueerde bewoners terugkeren naar hun woningen.

De keuken van de woning liep forse schade op.  Volgens brandweerofficier van dienst Ad van Loon is de brand bij de geiser ontstaan. ,,De technische recherche van de politie doet verder onderzoek naar de exacte oorzaak.”