Vrachtwagenchauffeur stopt spookrijder

Geplaatst op 12 januari 2010, om 15:39 uur

HARDERWIJK – Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Elburg heeft maandag 11 januari 2010 omstreeks 18:30 uur op de A28 ter hoogte van Harderwijk een spookrijder tegengehouden.

De Verkeerspolitie van het KLPD heeft in samenwerking met de politie Noord- en Oost Gelderland een onderzoek ingesteld. Tegen de 52-jarige spookrijder is proces-verbaal opgemaakt. Aan het CBR is een mededeling gezonden die kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.

Bij de meldkamer van het KLPD waren al meerder meldingen binnengekomen van deze spookrijder. De Verkeerspolitie van het KLPD besloot daarop om het verkeer richting Amersfoort stil te zetten om de spookrijder zou op te kunnen vangen. Nog voordat hiertoe kon worden overgaan kwam de melding dat de spookrijder door de vrachtwagenchauffeur op de vluchtstrook tegen werd gehouden. De man bleek sinds maandag als vermist te zijn opgegeven bij de politie Drenthe en maakte een verwarde indruk. Hij dacht dat hij een hersenbloeding had en daarop zijn auto op een parkeerplaats tot stilstand had gebracht. De Verkeerspolitie heeft de vrachtwagenchauffeur gecomplimenteerd met zijn optreden.

De man is overgebracht en opgenomen in een ziekenhuis in Harderwijk voor nader onderzoek.