+ Man (21) beledigt en bedreigt agenten

Geplaatst op 26 februari 2010, om 16:41 uur

ZUTPHEN – Op donderdag 25 februari heeft de politie een 21-jarige man uit Beverlo aangehouden op de Van Limburg Stirumstraat in Zutphen voor het beledigen en bedreigen van twee politieagenten.

De man werd staande gehouden tijdens een verkeerscontrole, omdat hij zich schuldig maakte aan twee verkeersovertredingen. Toen de politieagenten de man om zijn identiteitsbewijs vroegen, wilde hij dit niet overhandigen. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens de aanhouding begon de man de twee politieagenten te beledigen en te bedreigen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

ZUTPHEN – Op donderdagmiddag 25 februari heeft de politie een 28-jarige vrouw uit Zutphen verhoord over een winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 13.30 uur melding van een diefstal bij een winkel aan de Polsbroek in Zutphen. De vrouw had goederen in haar tas gestopt en toen zij de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Hierop heeft het winkelpersoneel de vrouw staande gehouden en aan de politie overgedragen. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De vrouw is heengezonden met een proces-verbaal.

Jongen gewond bij eenzijdig ongeval

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 26 februari vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Emmerikseweg in Zutphen. Een 16-jarige jongen uit Zutphen reed met zijn snorfiets, waarschijnlijk onder invloed van alcohol, tegen een middengeleider aan.

Een getuige zag het ongeval en belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij onderdelen van de snorfiets aan en de kentekenplaat. Door middel van de kentekenplaat kon de politie de jongen achterhalen. De jongen was met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen in hoeverre de jongen onder invloed van alcohol was. Het rijbewijs van de jongen is ingenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Insluiping in woning

KLARENBEEK – Op woensdagavond 24 februari is bij een woning aan de Zutphenseweg in Klarenbeek een insluiping gepleegd.

De insluiping vond plaats rond 21.00 uur. Er werd bij de woning aangebeld door een onbekende man. De man hield de bewoonster aan de praat over een te koop staande woning aan de overkant. Intussen is een tweede persoon de woning ingeslopen. Er is onder meer een bankpas meegenomen. De politie heeft de insluiping in onderzoek.

Bedrijfsinbraak

LOCHEM – Bij een bedrijf aan de Molenstraat in Lochem is in de nacht van donderdag op vrijdag 26 februari een inbraak gepleegd. Er is onder meer een geldbedrag buitgemaakt.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. Er is onder meer een geldbedrag meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Diefstal uit auto

TWELLO – De politie onderzoekt een diefstal uit een geparkeerde auto die in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari plaatsvond aan de Offenbachstraat in Twello.

De 62-jarige man had zijn auto aan de Offenbachstraat geparkeerd. Toen hij de volgende ochtend bij zijn auto aan kwam, ontdekte hij dat zijn portemonnee was weggenomen uit de auto. Vermoedelijk had de man de auto niet goed afgesloten. Later bleek dat er meerdere malen getracht is geld te pinnen met het bankpasje van de man. De politie heeft de diefstal in onderzoek.