+ Man op gestolen bromfiets aangehouden

Geplaatst op 15 februari 2010, om 17:42 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondagavond 14 februari een 50-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van heling van een brommer.

Politieagenten zagen de man rond 22.00 uur op de Laarstraat in Zutphen door rood licht rijden met een kapot achterlicht. Toen agenten hem hiervoor staande hielden op de Koningin Julianalaan, bleek dat hij niet in bezit was van een geldig rijbewijs en geldig kentekenbewijs. De man kreeg hiervoor boetes en werd aangehouden op verdenking van heling. Uit eerste onderzoek bleek dat de bromfiets geregistreerd stond als gestolen. De man is op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Drankrijder betrapt bij controle in Voorst

VOORST – De politie heeft zondagavond 14 februari tussen 18.30 en 20.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 218 bestuurders gecontroleerd. Een 57-jarige automobilist uit Apeldoorn is hierbij aangehouden voor rijden onder invloed.

De alcoholcontrole vond plaats op de Rijksstraatweg bij Voorst. De politie onderwierp 218 automobilisten aan een blaastest. Uit de blaastest bleek dat de man uit Apeldoorn onder invloed was van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf een alcoholpromillage van 1.3, terwijl 0.5 promille is toegestaan. De man kreeg hiervoor een bekeuring en een rijverbod.