Politie onderzoekt groot aantal woninginbraken - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt groot aantal woninginbraken

Geplaatst op 19 februari 2010, om 16:45 uur

DIDAM – De politie onderzoekt een groot aantal inbraken in de gemeente Montferland. De inbrekers slaan niet alleen hun slag bij woningen, maar ook bij bedrijven en zelfs de bibliotheek in Didam heeft onlangs ongewenst bezoek gehad. De politie vraagt inwoners alert te zijn en eventueel verdachte situaties aan hen te melden. Dit kan via 0900 – 8844.
Inbraken
Vanaf begin januari zijn er ongeveer 18 inbraken in de gemeente Montferland gepleegd, het merendeel in Didam. Hierbij moesten niet alleen woningen het ontgelden, maar ook bedrijfspanden, de plaatselijke bibliotheek en het cultureel centrum. Bij sommige inbraken bleef het bij een poging. De dieven hebben het voorzien op geld, sieraden en beeld of stereoapparatuur. Bij een bedrijfsinbraak werd zelfs een Mercedes gestolen.

Politieonderzoek
De politie is al geruime tijd bezig met een onderzoek naar de inbraken. Er worden sporen- en buurtonderzoeken ingesteld en ook wordt er extra gesurveilleerd. Het is niet duidelijk of er meerdere verdachten op inbrekerspad zijn.

Hondenuitlaters en tips

De politie vraagt inwoners van de gemeente Montferland om op te letten op verdachte gedragingen.
Het kan zijn dat de inbrekers vooraf een woning observeren. Dit kan te voet, maar men kan ook gebruik maken van een auto. Hondenuitlaters kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het politieonderzoek. Omdat zij op wisselende tijden en in weer en wind op pad zijn, kunnen zij verdachte situaties waarnemen. De politie vraagt hen dan ook dringend om dergelijke gevallen te melden.

Mocht men opvallend gedrag van onbekenden in een woonbuurt waarnemen, dan is een tip richting de politie zeer welkom. Bij een inbraak kan het glasgerinkel de aandacht van buurtbewoners trekken en ook dan verzoekt de politie om contact op te nemen. U kunt het algemene telefoonnummer van de politie bellen via 0900 – 8844. U kunt ook anoniem contact opnemen, zeker wanneer u weet wie de verdachten zijn. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800 – 7000.