+ Politie vraagt hulp bij oplossen woninginbraken - GelreNieuws.nl

+ Politie vraagt hulp bij oplossen woninginbraken

Geplaatst op 17 februari 2010, om 17:40 uur

ZUTPHEN – De politie is een onderzoek begonnen naar een aantal woninginbraken in Zutphen. Zij doet een beroep op het publiek om opvallende zaken, waaronder kentekens van verdachte auto’s, te melden aan het politieteam Zutphen via 0900 – 8844.

In de maand januari en de eerste twee weken van februari hebben er in Zutphen een tiental woninginbraken plaatsgevonden. De inbraken vinden in de Zuidwijken (de Moesmate, Braamkamp, de Waarden) plaats, maar ook in het Deventerwegkwartier en in het aangrenzende Eefde.

Opvallend is dat de inbrekers aan de achterzijde van de woning een raam vernielen om binnen te komen. Hun buit bestaat meestal uit geld, laptops, tv’s of kleding.

Uit de aangiften en de ingestelde buurtonderzoeken blijkt, dat de inbraken meestal in de namiddag of het begin van de avond plaats vinden. De politie heeft nog onvoldoende daderinformatie en vraagt bewoners oplettend te zijn. Het kan zijn dat de inbrekers vooraf een woning observeren en hierbij gebruik maken van een auto. Ook het glasgerinkel zou aandacht van buren kunnen wekken. Mocht men opvallend gedrag van onbekenden in de woonbuurt waarnemen, dan is een tip richting de politie zeer welkom.

Duo aangehouden na diefstal fiets

BRUMMEN – De politie heeft op dinsdag 16 februari een 20-jarige man en een 30-jarige vrouw uit Brummen aangehouden op verdenking van een fietsdiefstal. De fiets was weggenomen bij een supermarkt aan de Kampweg in Brummen.

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur melding van de diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld en trof de fiets later aan bij de woning van de twee verdachten. De man en de vrouw zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hier hebben zij een verklaring afgelegd en zijn daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bosmaaiers en bladblazers gestolen bij bedrijfsinbraak

BRUMMEN – In de nacht van maandag op dinsdag 16 februari is er ingebroken bij een bedrijf aan de Eerbeekseweg in Brummen. Er zijn onder meer bosmaaiers en bladblazers buitgemaakt.

De inbraak werd op dinsdagochtend ontdekt door een werknemer. De daders zijn binnengekomen door een ruit te forceren. Ze hebben onder meer bosmaaiers en bladblazers meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844.

Gewonde bij verkeersongeval op de N348

GORSSEL – Op dinsdagochtend 16 februari is een 39-jarige vrouw uit Eefde gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising N348 op de Gorsselse Enkweg.

De vrouw reed op de N348 en kreeg op de kruising geen voorrang van de 66-jarige autobestuurder uit Gorssel, die vanaf de Gorsselse Enkweg naderde. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen zijn weggesleept.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com