‘Botsen is blazen’, bestuurder onder invloed - GelreNieuws.nl

‘Botsen is blazen’, bestuurder onder invloed

Geplaatst op 29 maart 2010, om 17:20 uur

ZELHEM – De politie heeft op zondag 28 maart op de Halseweg een 37-jarige man uit Zelhem aangehouden nadat hij bij een aanrijding betrokken raakte en een blaastest uitwees dat hij teveel gedronken had.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur een melding van een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Halseweg in Zelhem. Er was alleen sprake van materiële schade. De politie nam ter plaatse een blaastest vanwege de vaste beleidsregel “botsen is blazen”.

Uit de test bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is de man meegenomen naar het politiebureau voor een tweede blaastest. Hier blies de man 1,4 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Twee mannen aangehouden voor geweld

ULFT – De politie heeft op zondagavond 28 maart op de Dr Ariensstraat twee mannen uit Ulft aangehouden voor bedreiging van een beveiligingsbeambte en agressie tegen de politie.

Een 26-jarige man werd omstreeks 20:05 uur door een beveiliger van de kermis staande gehouden omdat hij hem bedreigd had. De politie kon de man aanhouden. Een 24-jarige man stond bij de aanhouding en ging in protest. Hij probeerde met geweld bij de politieauto te komen waar de verdachte in zat. De politie heeft ook hem aangehouden voor het geweld dat hij gebruikte. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Man in ziekenhuis na ongeval met fietsen

RUURLO – Op zondagmorgen 28 maart is een 60-jarige fietser uit Winterswijk naar het ziekenhuis overgebracht na een botsing met een collega-wielrenner op de Zelhemseweg in Ruurlo.

De mannen fietsten die ochtend omstreeks 10:30 uur mee met een fietstocht. Tijdens een oversteek botste het slachtoffer aan de achterzijde tegen de fiets van zijn 52-jarige voorligger uit Winterswijk. Ambulancepersoneel constateerden heupletsel en hebben de man overgebracht naar het ziekenhuis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com