LID haalt 66 huisdieren weg uit bovenwoning Vaassen - GelreNieuws        

LID haalt 66 huisdieren weg uit bovenwoning Vaassen

Geplaatst op 26 maart 2010, om 12:18 uur

VAASSEN – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie Noord- en Oost-Gelderland hebben donderdag 25 maart 66 huisdieren weggehaald uit een bovenwoning in Vaassen omdat de huisvesting van de dieren onverantwoord was.

Tevens is een van de eigenaren, een 42-jarige man, aangehouden voor het onthouden van de nodige zorg aan de dieren. De LID en politie kwamen deze zaak op het spoor na klachten uit de buurt over geluidsoverlast en stank. Het weghalen van de dieren gebeurde in opdracht van de dienst Regelingen van het ministerie van LNV.

In de bovenwoning in Vaassen troffen de LID en politie 66 huisdieren in een chaotische toestand aan. Het ging om 7 honden, 13 katten, 15 konijnen, 5 vissen, 6 waterschildpadden en 20 vogels. Vier van de 7 honden zaten met z’n vieren in één bench van iets meer dan 1.50  bij 1 meter en waren vermoedelijk nooit verder dan de huiskamer geweest. Elf van de 14 katten waren opgesloten in de badkamer. Vanwege hun onverantwoorde huisvesting en verzorging zijn de huisdieren bij de eigenaren weggehaald.

De 42-jarige man is op het politiebureau verhoord en na verhoor heengezonden. De LID/politie maakt proces-verbaal op tegen de man.