+ Ongeval onder invloed

Geplaatst op 18 maart 2010, om 16:59 uur

ZUTPHEN – De politie heeft woensdag 17 maart een 26-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was met zijn auto op de Emmerikseweg in zijn woonplaats tegen een verkeerspaal gebotst.

De politie kreeg omstreeks 21.00 uur een melding van het ongeval. Ter plaatse bleken de auto en bestuurder niet meer aanwezig te zijn. Wel bleek de kentekenplaat achtergebleven, waarna de politie de bestuurder van de auto kon achterhalen. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.8 promille blies. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gesignaleerde man aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdag 17 maart in Zutphen een 34-jarige man uit IJmuiden aangehouden. Hij bleek gesignaleerd te staan.

Surveillerende agenten zagen rond 2.00 uur twee mannen zonder verlichting fietsen op de Tamadastraat in Zutphen. Beiden werden staande gehouden en bekeurd. Bij controle bleek dat één van hen, een 34-jarige man uit IJmuiden gezocht werd in verband met een inbraak in het westen van het land. Hierop is hij aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Winkeldief aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagmiddag 17 maart een 41-jarige man uit Zutphen verhoord op verdenking van winkeldiefstal. De man zou enkele goederen hebben meegenomen uit een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 14.15 uur melding van de diefstal. Winkelpersoneel zag dat de man twee blikjes met alcoholhoudende drank in zijn jaszak stopte. Bij de kassa rekende hij deze niet af, waarop men de man staande hield. Hierop werd de politie ingelicht. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Rijden onder invloed

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 18 maart een 28-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de bestuurder omstreeks 00.15 uur staande voor een alcoholcontrole op de Haydnstraat in Zutphen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.7 promille blies. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

Inbraak bij kinderdagverblijf

TWELLO – In de nacht van dinsdag op woensdag 17 maart is er ingebroken in een kinderdag-verblijf aan de Wassenaar Obdamstraat in Twello. Er is onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

De inbraak werd woensdagochtend ontdekt. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er is onder andere een geldbedrag meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Onderzoek naar vernieling auto’s

EERBEEK – De politie is in Eerbeek een onderzoek gestart naar vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart zijn gepleegd. In een aantal straten zijn spiegels van auto’s vernield.

De daders hebben een spoor van vernieling achtergelaten in onder andere de Frans Halsstraat, Huijgenslaan, Rembrandtlaan, Ruijgenbosweg en Jan Mankestraat in Eerbeek. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Tevens vraagt de politie benadeelden om aangifte, bij voorkeur via internet, te doen.

Poging beroving vrouw

TWELLO – De politie stelt een onderzoek in naar een lange, slanke jongeman die donderdag 18 maart een vrouw in haar tuin aan het Beekzicht in Twello trachtte te beroven. Hij bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en ging er zonder buit vandoor.

Een op leeftijd zijnde vrouw zat omstreeks 13.00 uur in het zonnetje in haar tuin aan het Beekzicht. Plotseling werd zij bedreigd door een jongeman met een bivakmuts. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Hij eiste geld en de vrouw weigerde dit af te geven. Hierna ging de jongeman er vandoor, vermoedelijk richting de Duistervoordseweg. De politie heeft een SMS-Alertbericht verstuurd met daarin een signalement. De man is slank en lang. Hij droeg een groen jack en een donkere broek. De politie vraagt mensen die informatie over de verdachte hebben zich te melden via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Zakkenrollers aangehouden

TWELLO – De politie heeft donderdagochtend 18 maart in Twello vijf Roemenen aangehouden. Zij worden verdacht van zakkenrollerij. Bij één van hen werd een gestolen portemonnee gevonden.

De politie kreeg omstreeks 11.00 uur een melding op het politiebureau dat er verdachte personen in de binnenstad liepen. Kennelijk hadden zij het voorzien op portemonnees van het winkelend publiek. Diverse politiemensen stelden met het opgeven signalement een onderzoek in. Op een gegeven moment zagen zij enkele mensen een kledingwinkel in snellen. Eén van hen, een vrouw, dook een pashokje in. Hier werd de vrouw door een agente aangesproken en werd een portemonnee van een Twellose aangetroffen. De vrouw, een Roemeense en twee landgenoten werden aangehouden. Korte tijd later werden nog twee landgenoten aangehouden.

Terwijl de politie met het onderzoek bezig was, meldde zich de eigenaresse van de portemonnee. Zij was in een supermarkt aangesproken door een man die gebrekkig Nederlands sprak. Hij vroeg haar naar de gebruiksaanwijzing van een artikel. De vrouw legde dit uit en werd hierdoor afgeleid. Iemand anders zag kans haar portemonnee te rollen, want eenmaal bij de kassa blek deze te zijn verdwenen. De verdachten zijn voor nader verhoor opgehouden op het politiebureau en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tv buit bij inbraak Lochem

LOCHEM – Op woensdagavond 17 maart is er ingebroken in een woning aan de Albert Hahnweg in Lochem. Er is onder meer een televisie buitgemaakt.

De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door deur te forceren. Er is onder meer een televisie buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

23 bonnen bij verkeerscontrole Zutphen

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagochtend 17 maart een algemene verkeerscontrole gehouden op de Kanonsdijk in Zutphen. Er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven.

Er werd die ochtend een roodlichtcontrole uitgevoerd op de kruising Kanonsdijk/IJsselkade in Zutphen. Er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood. Het betrof hier vooral minderjarigen die met hun fiets de IJsselkade overstaken richting het station.