+ Agenten in vrije tijd alert op dieven

Geplaatst op 22 april 2010, om 19:45 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagmiddag 21 april twee mannen aangehouden op de Beukerstraat in Zutphen op verdenking van winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 15.40 uur melding van een diefstal bij een speelgoedwinkel aan de Beukersstraat in Zutphen. Twee agenten die in zijn vrije tijd in de stad liepen, waren getuige van de diefstal en gaven dit aan hun Zutphense collega’s door. De politie kon ter plaatse de twee Zutphense mannen, van 29 en 39 jaar oud, aanhouden.

Bij de aanhouding roken de agenten een duidelijke alcohollucht bij de twee mannen, tevens had één van de mannen een geopende fles drank bij zich. De twee mannen schenen zich de hele middag al vervelend te hebben gedragen in de binnenstad. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Ze zijn met een proces-verbaal heengezonden.

Jongens aangehouden na diefstal en vernieling fiets

BRUMMEN – De politie heeft op woensdag 21 april drie minderjarige jongens uit Brummen aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling van een fiets.

De politie kreeg omstreeks 18.50 uur een melding. Een getuige, wiens fiets eerder deze week gestolen was, zag dat zijn gestolen fiets vernield werd door een drietal jongens bij een woning in Brummen. Hij wist één van de jongens staande te houden en heeft vervolgens de politie ingelicht.

Ter plaatse kon de politie de jongens, twee van 15 jaar oud en één van 13 jaar oud, aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hier bekende één van hen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van de fiets. De jongens worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam waar een passende strafmaatregel wordt opgelegd.