+ Drie rijbewijzen ingenomen bij alcoholcontrole

Geplaatst op 24 april 2010, om 14:16 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 april op verschillende plekken in Apeldoorn gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Van drie automobilisten werd het rijbewijs ingenomen.

De politie controleerde een 28-jarige man uit Duitsland rond 03.15 uur op rijden onder invloed op de Deventerstraat. Hij had een alcoholpromillage van 1.7 promille. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens een alcoholcontrole op de Sprengenweg in dezelfde nacht werd rond 00.19 uur ook het rijbewijs van een 24-jarige beginnend bestuurder uit Apeldoorn ingenomen. Hij had een alcoholpromillage van 1.1 terwijl 0.2 promille is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Ook het rijbewijs van een 38-jarige Apeldoorner is vrijdagavond 23 april rond 23.35 uur ingenomen wegens rijden onder invloed. Hij werd betrapt tijdens een alcoholcontrole op de Burgemeester Uffordlaan. Hij had een alcoholpromillage van 1.6 en kreeg hiervoor proces-verbaal.

Fietser gewond bij aanrijding

APELDOORN – Bij een verkeersongeval op de kruising Laan van Zevenhuizen met de Sluisoordlaan is vrijdagavond 23 april een 16-jarige fietser gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur. De verkeerslichten op het kruispunt waren niet in werking en toen de fietser de kruising wilde oversteken, zag hij daarbij vermoedelijk een 53-jarige automobilist uit Wenum Wiesel over het hoofd. De jongen is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Autoruit ingegooid

APELDOORN – Vrijdagochtend 23 april is bij een 67-jarige vrouw uit Arnhem haar autoruit ingegooid, terwijl ze voor het verkeerslicht op de Marchantstraat stond te wachten.

De vrouw stond rond 08.50 uur voor het verkeerslicht, toen zij aan de linkerzijde van de weg  een man met een hond zag staan. Deze man heeft vermoedelijk iets tegen de autoruit gegooid. De vrouw raakte niet gewond, maar is wel ernstig geschrokken. De politie verzoekt mogelijke getuigen van dit incident contact op te nemen via 0900-8844.

Vermoedelijke brandstichting

APELDOORN – Bij een schuurtje achter een bedrijfspand aan de Paslaan in Apeldoorn is vermoedelijk vrijdagavond rond 23.00 uur brand gesticht. De politie onderzoekt het incident.

De brand werd rond 23.15 uur gemeld. Bij de brand is een schuurtje achter het pand afgebrand. Ook een daarbij geparkeerde scooter is afgebrand. In het pand is roetschade ontstaan.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

APELDOORN – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A1 is vrijdagavond 23 april een 52-jarige man uit Oosterbeek gewond geraakt.

De man is rond 22.20 uur vanaf een parkeerplaats langs de A1 richting Amersfoort de snelweg weer opgereden en daarbij, door onbekende oorzaak, tegen een boom in de berm gebotst. Het slachtoffer is per ambulance met onbekend letsel naar het Lukas ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. De auto was total loss en moest worden weggesleept.