Gestolen scooter aangetroffen bij grote controle Zutphen

Geplaatst op 21 april 2010, om 17:09 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 20 april op diverse locaties in de Zuidwijken in Zutphen verkeerscontroles gehouden. Er werden totaal 38 boetes uitgeschreven, waarvan de meeste voor het rijden door rood licht.

De politie hield de controles onder andere naar aanleiding van klachten uit de buurt. Vijf automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van een autogordel. Ditzelfde gebeurde bij drie bromfietseigenaren voor het opvoeren van hun voertuig. Ook werd er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs (3x), het niet handsfree bellen (1x), geen juiste verlichting voeren op een aanhangwagen (1x), het negeren van een gesloten verklaring (1x), het onnodig voeren van de mistlampen (1x), geen voorrang verlenen op voetgangersovergang (1x) en van twee voertuigen waren de kentekenplaten niet goed leesbaar.

Van 70 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek teveel gedronken te hebben.

De gegevens van de passanten werden ook gecontroleerd om te kijken of zij nog boetes moesten betalen. In totaal heeft de politie bij achttien mensen een boetebedrag van ruim 2000 euro geïnd. Eén persoon werd aangehouden omdat hij de openstaande boetes kon betalen. De man is naar een Huis van Bewaring gebracht.

Tijdens de controle zag een agent een jongeman op een scooter zonder helm rijden. Toen de deze de politie zag, liet hij de scooter vallen en ging vandoor. Bleek dat de scooter een half uur daarvoor ontvreemd was op de Runneboom in Warnsveld. De politie stelt een onderzoek naar deze jongeman in.