+ Jongen aangehouden na brandstichting

Geplaatst op 3 april 2010, om 13:08 uur

ZUTPHEN – Vrijdagavond 2 april is rond 19:00 uur een struik in brand gestoken in de tuin van een woning aan de Berkenlaan in Zutphen. Een buurman zag drie jongens wegrennen en zette de achtervolging in.

Samen met een voorbij fietsende passant lukte het hem om op de Gerard Doustraat één van de jongens aan te houden.

De politie kwam naar aanleiding van een melding over de brandstichting net aanrijden en heeft de jongen op de Gerard Doustraat overgenomen van de man. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Ook de andere twee jongens zullen worden opgeroepen om zich op het politiebureau te melden. De jongens die verantwoordelijk blijken te zijn voor de brandstichting zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. De struik is door de bewoner en omwonenden geblust, de brandweer heeft nog nageblust.

Jongen dreigt met mes in Witkamp

LAREN – Vrijdagavond 2 april heeft de politie een minderjarige jongen uit Zutphen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Laren nadat hij een andere minderjarige jongen had bedreigd met een mes.

De 15-jarige jongen die zonder noemenswaardige aanleiding werd bedreigd door de jongen met het mes, heeft direct na de bedreiging het personeel van de horecagelegenheid gewaarschuwd. De beveiliging heeft de jongen met het mes uit het publiek gehaald en de politie gebeld. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen is overgedragen aan zijn ouders en zal zich op korte termijn op het politiebureau moeten melden om een verklaring af te leggen. Hij zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. Het mes is in beslag genomen.