+ Joyrider maakt schade met onverzekerde auto van papa - GelreNieuws.nl

+ Joyrider maakt schade met onverzekerde auto van papa

Geplaatst op 20 april 2010, om 15:26 uur

GAANDEREN – De politie heeft maandag 19 april een 17-jarige jongen uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor joyriding. De jongen had zonder toestemming de auto van zijn ouders meegenomen en was op de Korte Huitinkstraat in Gaanderen door de omheining bij een spoorweg gereden.

De politie kreeg even voor vier uur ’s middags de melding van het incident. Ter plaatse troffen agenten de 17-jarige jongen en een beschadigde auto aan. De jongen verklaarde de auto van zijn vader zonder toestemming te hebben meegenomen. Vervolgens was hij  tegen de omheining bij de spoorweg te zijn gereden. Er waren enkele betonnen paaltjes en prikkeldraad vernield. De auto bleek onverzekerd. De jongen werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Rijbewijs ingevorderd bij rijden onder invloed

LAAG KEPPEL – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 20 april een 20-jarige beginnend bestuurder uit Doesburg aangehouden.  Hij reed vermoedelijk onder invloed van drank en drugs. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie hield de automobilist om 01:00 uur staande bij een controle op de Eldrikseweg in Laag Keppel. Hierbij ontstond het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van drank of drugs verkeerde. De bestuurder gaf zelf aan in het bezit te zijn van harddrugs. Bij hem werden twee wikkels met cocaïne aangetroffen. Bij controle van het voertuig, troffen de agenten ook een zakje wiet aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. Alle drugs werd in beslag genomen en ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Het wachten is op de uitslag van de bloedproef en de politie maakt proces-verbaal op.

Hardloper gewond bij aanrijding

AZEWIJN – Een 49-jarige man uit ’s-Heerenberg raakte maandagavond 19 april gewond bij een aanrijding op de Dr Hoegenstraat in Azewijn. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 21:00 uur de melding van het ongeval. De 49-jarige man was in het donker aan het hardlopen over de Dr. Hoegestraat, buiten de bebouwde kom van Azewijn, in de richting van Doetinchem. Een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Oude IJsselstreek reed in dezelfde richting en zag de hardloper vermoedelijk over het hoofd, met een aanrijding als gevolg. De man droeg geen opvallende kleding. Hij is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak bij zwembad

DIDAM – In de nacht van maandag op dinsdag 20 april vond er een inbraak plaats bij het zwembad aan de Kerkstraat in Didam. Er werd hierbij geld weggenomen.

De melding kwam rond half twee ’s nachts binnen bij de politie. Uit de kantoorruimte van het zwembad werd geld weggenomen. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Politie onderzoekt ernstige mishandeling

WESTENDORP – De politie stelt een onderzoek in naar de ernstige mishandeling van een 51-jarige inwoner uit Westendorp. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag 18 april door meerdere jongeren bij zijn woning mishandeld.

Het incident deed zich omstreeks 02.40 uur voor bij een woning in het buitengebied van Westendorp. De man zou door meerdere jongeren zijn mishandeld en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie onderzoekt het gebeurde.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com