+ Nachtje cel voor dronken Doetinchemer - GelreNieuws.nl

+ Nachtje cel voor dronken Doetinchemer

Geplaatst op 21 april 2010, om 15:31 uur

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagavond 20 april op het Stationsplein in Doetinchem een 19-jarige jongeman uit Doetinchem aangehouden voor openbare dronkenschap.

De politie kreeg omstreeks 20:00 uur meerdere meldingen over het gedrag van de jongeman. Hij zou zich op het station en in de omgeving ophouden en onder meer tegen fietsen aantrappen en deze ook omgooien. Agenten hoorden van getuigen dat de jongeman met bierflesjes gooide en vervelend deed tegen passagiers op het station. Toen de verdachte de politie in het oog kreeg, probeerde hij ervandoor te gaan op een fiets. Hij kwam echter niet ver en de agenten hielden hem staande. De Doetinchemmer bleek onder invloed van alcohol. Ook kon hij geen geldig identiteitsbewijs tonen. Hij werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Met een boete voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs, is hij de volgende ochtend weer heengezonden.

Vluchtende winkeldief aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdag 20 april een 29-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal. De man was op de vlucht geslagen nadat hij bij een supermarkt aan De Veentjes in Doetinchem was betrapt op het stelen van goederen.

De politie kreeg omstreeks 18:30 uur de melding van de diefstal. De verdachte was bij het winkelen betrapt door het winkelpersoneel toen hij onder andere shampoo en een pot gel meenam zonder te betalten. Hij zag kans om te vluchten. De agenten waren snel ter plaatse en konden de man op de Doctor Huber Noodtstraat staande houden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal bedrijfsauto

DOETINCHEM – In de nacht van maandag op dinsdag 20 april is er een blauwe bestelbus gestolen van een parkeerplaats aan de Anemoonstraat in Doetinchem. Het betreft een blauwe bedrijfsauto van het merk Volkswagen, type Transporter met kenteken 16-VRN-7.

De diefstal werd de volgende ochtend gemeld. De eigenaar had de bestelbus die avond daarvoor afgesloten achtergelaten op de parkeerplaats. Hij constateerde de volgende morgen dat zijn bestelbus er niet meer stond. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd als gestolen.

Schoolverkeersexamens

RUURLO – In de afgelopen week hebben totaal 109 kinderen van groep 7 van de basisscholen in Ruurlo het schoolverkeersexamen afgelegd. Twee kinderen haalden de eindstreep uiteindelijk niet. Zij maakten te veel fouten bij praktisch gedeelte van het verkeersexamen. Zij krijgen de kans om het examen volgend jaar nogmaals te doen.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland werd het schoolverkeersexamen afgenomen. Het examen is opgesplitst in twee gedeelten, het theoretische- en het praktische deel. De theorie werd donderdag 15 april al getoetst. Hierbij haalden zeven kinderen het niet in één keer. Na een herkansing was iedereen geslaagd. Eén van hen maakte geen enkele fout.

De praktijk werd dinsdagochtend 20 april getoetst, in samenwerking met acht vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen legden het parcours van 2.7 km af. Twee van hen maakten teveel fouten. Zij krijgen volgend jaar de kans om het examen nogmaals te doen. Acht kinderen legden het parcours foutloos af.

Eén leerlinge had zowel het theoretisch als het praktisch gedeelte foutloos gemaakt / afgelegd. Zij ontving als extraatje een roos van Veilig Verkeer Nederland.

De diploma’s werden ‘s middags aan de leerlingen uitgereikt. Daarbij kregen ze een verkeersspel en een sleutelhanger.