Video: Nieuw hulpverleningsvoertuig brandweer Brummen - GelreNieuws.nl

Video: Nieuw hulpverleningsvoertuig brandweer Brummen

Geplaatst op 29 april 2010, om 22:42 uur


BRUMMEN –
Na Lochem en Zutphen is nu ook de brandweer van Brummen voorzien van een nieuw hulpverleningsvoertuig.

Het is een MAN chassis, opgebouwd door Dutch Rescue Vehicles in Hoogeveen, weegt 12 ton en levert 250 pk. Naast zitplaatsen voor de chauffeur en bevelvoerder heeft het voertuig een manschappencabine voor maximaal 6 personen. Het voertuig vervangt de verouderde DAF 45, die al 16 jaar dienst heeft gedaan.

In het hulpverleningsvoertuig zit aanvullend materieel en gereedschap dat niet op een standaard bluswagen zit. De wagen word gebruikt bij (verkeers)ongevallen waarbij personen bekneld zijn geraakt. Op de wagen zitten materialen waarmee auto’s en vrachtwagens open geknipt kunnen worden. Ook word het voertuig ingezet voor andere hulpverleningen, gas- of waterlekkages.

Daarnaast kan het nieuwe hulpverleningsvoertuig ook worden ingezet bij brand. Dan zit er een aanhanger met een pomp achter. In het voertuig is ook ademlucht aanwezig.

Zodra het personeel vertrouwd is met het nieuwe hulpverleningsvoertuig zal deze worden ingezet. Wanneer de officiële overdracht plaats zal vinden is nog niet bekend.

Video:

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com