Man belaagt jongetje (8) in Leesten - GelreNieuws.nl

Man belaagt jongetje (8) in Leesten

Geplaatst op 12 april 2010, om 15:38 uur

ZUTPHEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een incident waarbij een 8-jarige jongen lastig gevallen is door een nog onbekende man.

Vrijdagmiddag rond 13:30 uur was de jongen samen met enkele vriendjes aan het spelen bij enkele hutten aan de Robert van Guliklaan in Zutphen. Een nog onbekende man met een kar achter zijn fiets, waarin oud papier lag, verloor in de buurt van de kinderen wat van zijn papier en vroeg aan de jongen of deze hem wilde helpen het papier op te ruimen. Toen de jongen dit deed werd hij vastgepakt door de man en probeerde hij hem in het karretje met papier te duwen. De jongen wist zich los te rukken en is samen met de andere kinderen naar huis gerend, waarna de politie is gealarmeerd. De jongen heeft verklaard dat de man tijdens de worsteling met de jongen iets uit zijn zak probeerde te pakken. Het is niet duidelijk wat voor voorwerp dit geweest is en of de man bewapend was.

De man wordt geschat op ongeveer 50-55 jaar oud, is ongeveer 1.60 m lang, met grijs en deels kalend haar. Hij droeg een volle baard, ook grijs van kleur en heeft een gezet postuur. Hij droeg tijdens het incident een rode halflange jas, bruine schoenen en een spijkerbroek met grasvlekken op de knieën en een bruine riem. De man reed op een donkerkleurige herenfiets met een vierkante houten kar erachter.

De politie heeft een onderzoek ingesteld, waaronder een buurtonderzoek, en zoekt getuigen of tips. Als mensen iets gezien hebben van het incident, of een vermoeden hebben wie de onbekende man is, roept de politie hen op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com