+ Politie voorkomt ramkraak pinautomaat - GelreNieuws        

+ Politie voorkomt ramkraak pinautomaat

Geplaatst op 20 april 2010, om 15:32 uur

EPE – Surveillerende politiemensen hebben in de nacht van maandag op dinsdag 20 april, vermoedelijk een ramkraak, gericht op de pinautomaat in het pand van de AH – supermarkt in  Epe, weten te voorkomen.

Tijdens hun nachtdienst zagen de agenten rond 3.30 uur een bestelbus op de stoep van de supermarkt, ter hoogte van de pinautomaat die in het winkelpand staat. Enkele fietsenstandaards bleken uit de grond getrokken. Toen de politieauto naderde, renden enkele mannen weg en verdwenen in een snelle Audi – personenauto, die via de plantsoenen en bosschages van de parkeerplaats zijn weg zocht naar de Hoofdstraat en in de richting Heerde verdween. Bij een zoekactie werd de auto met inzittenden niet meer aangetroffen.

De bestelbus, die met de achterzijde naar de glazen winkelpui stond, werd achtergelaten. De bus bleek elders in het land te zijn ontvreemd. In de auto lag inbrekersgereedschap. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal dakgoot

EPE – In de nacht van zondag op maandag 19 april is er van een woning op het Pelzerpark in Epe, onder meer een koperen dakgoot van een woning gestolen.

De bewoners werden die nacht omstreeks 05:00 uur wakker van lawaai buiten. Zij zagen echter niets. De volgende morgen ontdekten zij, dat er onder meer een koperen dakgoot van hun woning gedemonteerd was. De politie doet onderzoek naar de diefstal en zoekt getuigen.

Geld ontvreemd uit chalet

EPE – Op maandagmorgen 19 april is uit een chalet op een recreatiepark aan de Tongerenseweg in Epe een geldbedrag gestolen.

De inbraak werd vermoedelijke in de ochtenduren gepleegd. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen. De politie doet onderzoek naar de inbraak. Getuigen die bijzonderheden hebben gezien of informatie over de inbraak hebben, wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.