+ Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding Vorden - GelreNieuws        

+ Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding Vorden

Geplaatst op 1 april 2010, om 12:55 uur

VORDEN – Op maandag 29 maart is een 13-jarig meisje uit Vorden gewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Galleestraat in Vorden. Het meisje werd aangereden door een onbekend persoon in een auto. De politie is op zoek naar getuigen.

Het meisje fietste omstreeks 08.15 uur op de Burgemeester Galleestraat en wilde rechtsaf de Kerkstraat in fietsen, toen zij plotseling van achteren aangereden werd door een donkerblauwe personenauto. Het meisje vloog over de motorkap heen en belandde op straat. Hierbij liep ze lichte verwondingen op. De bestuurder van de auto heeft om onduidelijke redenen zijn identiteit niet bekend gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren, en doet uiteraard ook een beroep op de bestuurder van de donkerblauwe auto om zich te melden bij de politie. Men kan de politie bellen via 0900-8844.

Fietser mishandeld in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Een 25-jarige man uit Aalten is in de nacht van zondag op maandag 29 maart op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde door een onbekende man mishandeld.

De 25-jarige man fietste omstreeks 04.30 uur op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde, toen er kort achter hem een auto kwam rijden. In de auto zaten meerdere personen. Op een gegeven moment haalde de auto de 25-jarige man in en dwong hem te stoppen. Vervolgens stapte er een man uit de auto en begon het slachtoffer te slaan en te schoppen. Hierna stapte de man weer in de auto en reed verder. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepplantage door politie ontmanteld

DIDAM – De politie heeft op woensdagavond 31 maart een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld aan de Irisstraat in Didam.

De politie onderzocht de woning na een melding. In de straat liepen net twee mannen weg; later bleken deze vermoedelijk bij de plantage betrokken te zijn. In diverse ruimtes van de woning werden hennepplanten aangetroffen. In totaal gaat het om ruim 650 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aangehouden voor bezit hard- en softdrugs

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 1 april een 40-jarige man uit Winterswijk aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid hard- en softdrugs.

De politie hield de man omstreeks 23.25 uur staande op de Scholtenenk in Winterswijk voor een controle. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van hard- en softdrugs, tevens bleek er een steekwapen in zijn auto te liggen. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De drugs, vermoedelijk speed en wiet, en het steekwapen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangevallen in kantoor

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdag 31 maart een 30-jarige man uit Aalten aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 66-jarige man uit Winterswijk te hebben mishandeld.

De mishandeling vond omstreeks 14.00 uur plaats in een kantoor aan de Burgermeester Bosmastraat in Winterswijk. Het slachtoffer liep het kantoor binnen toen hij uit het niets werd aangevallen door de 30-jarige verdachte. Het slachtoffer werd meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Getuigen gaven de politie een duidelijk signalement van de dader, waarna hij even later in zijn woning aangehouden kon worden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Vernielers alsnog gepakt

WEHL – De politie heeft op woensdag 31 maart twee jongens uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor vernieling. De twee jongens zouden begin maart ruiten hebben ingegooid bij een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Wehl.

In de nacht van woensdag op donderdag 4 maart omstreeks 02.00 uur zijn er ruiten ingegooid bij een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Wehl. De politie stelde een onderzoek in, waarbij twee verdachten in beeld kwamen. Op woensdag 31 maart heeft de politie de twee jongens, van 14 en 16 jaar, aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.