+ Sterrenwacht Lochem doelwit inbraak

Geplaatst op 20 april 2010, om 19:16 uur

LOCHEM – De politie heeft maandag 19 april vier minderjarige jongens en één minderjarig meisje, allen uit Lochem aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak bij de plaatselijke sterrenwacht aan de Ampsenseweg.

De politie kreeg maandagochtend 19 april de melding van de inbraak. In het pand van de sterrenwacht was ingebroken. Er was een raam geforceerd om binnen te komen. Er waren enkele waardevolle spullen weggenomen zoals beamers en een laptop. De politie stelde een onderzoek in  waarna de vijf verdachten werden aangehouden. Alle minderjarige jongeren van 15, 16 en 17 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Inmiddels zijn diverse spullen teruggevonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs beschonken snorfietser ingevorderd

ZUTPHEN – De politie heeft maandagavond 19 april een 35-jarige snorfietser uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten hielden de man omstreeks 21:30 uur staande op de Berkelsingel nadat zij hem al slingerend over de weg zagen rijden. De snorfietser is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Zutphenaar 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Terreinwagen gestolen in Brummen

BRUMMEN – Op maandagmiddag 19 april is er een zwarte personenauto gestolen bij het pand van een bakkerij aan de Saturnusweg te Brummen. Het betreft een zwarte auto van het merk Jeep, type Grand Cherokee met kenteken 38-TF-TK.

De politie kreeg rond 16:30 uur de melding van de diefstal. De eigenaar van de auto had het voertuig ongeveer een uur daarvoor afgesloten achtergelaten. Een ooggetuige en bekende van de eigenaar had gezien dat een onbekende man in de auto was weggereden. De man was ongeveer 50 jaar oud en hij droeg een korte zwarte leren jas. De politie doet onderzoek naar de diefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.