Zutphen: Politie zoekt fietser met fietskar

Geplaatst op 13 april 2010, om 13:06 uur

ZUTPHEN – In verband met het incident dat afgelopen vrijdag in de Zutphense wijk Leesten plaatsvond, waarbij een 8-jarig jongetje werd lastig gevallen, heeft de politie dinsdag een sms-alert verstuurd.

Volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde zou de man dinsdag opnieuw in de wijk Leesten gesignaleerd zijn. De man was vermoedelijk gezien op de Paul Rodenkolaan. De politie wil graag in contact komen met de man om zijn kant van het verhaal te horen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In incident waarvoor de politie de man zoekt vond vrijdagmiddag rond 13:30 uur plaats op de Robert van Guliklaan. Het jongetje was daar met enkele vriendjes aan het spelen.

Een nog onbekende man met een kar achter zijn fiets, waarin oud papier lag, verloor in de buurt van de kinderen wat van zijn papier en vroeg aan de jongen of deze hem wilde helpen het papier op te ruimen. Toen de jongen dit deed werd hij vastgepakt door de man en probeerde hij hem in het karretje met papier te duwen. De jongen wist zich los te rukken en is samen met de andere kinderen naar huis gerend, waarna de politie is gealarmeerd.

De man wordt geschat op ongeveer 50-55 jaar oud, is ongeveer 1.60 m lang, met grijs en deels kalend haar. Hij droeg een volle baard, ook grijs van kleur en heeft een gezet postuur. De man reed op een donkerkleurige herenfiets met een vierkante houten kar erachter.

Als mensen iets gezien hebben van het incident, of een vermoeden hebben wie de onbekende man is, roept de politie hen op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.