Grote zoekactie naar overboord geslagen matroos op IJssel - GelreNieuws.nl

Grote zoekactie naar overboord geslagen matroos op IJssel

Geplaatst op 24 mei 2010, om 12:51 uur


OLBURGEN/BRONKHORST
– Brandweer, duikteams en politie hebben maandag met man en macht gezocht naar een 17-jarige jongen die rond het middaguur in de IJssel is gevallen. De drenkeling is een matroos van een binnenvaartschip.

De hulpdiensten kregen om kwart voor twaalf een melding dat de jongen van een boot was gevallen tussen Olburgen en Bronkhorst. Iemand die het ongeluk zag gebeuren, is de jonge man nagedoken maar heeft hem niet kunnen redden.

Rijkswaterstaat, de politie Noord- en Oost-Gelderland, de politie Gelderland-Midden, de Waterpolitie (KLPD), brandweer startten de zoektocht op de plek waar de jongen te water raakte. Al snel werd besloten om stroomafwaarts verder te zoeken, ter hoogte van het stadje Bronkhorst.

Naast de duikteams werden drie brandweerboten bij de zoekactie ingezet. Zeker tachtig hulpverleners waren ter plaatse. Ook hing een traumahelikopter boven het gebied waar de jongen te water raakte en is er een helikopter van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) ingezet.

De zoektocht trok veel mensen die bleven kijken.

Twee uur na het ongeval besloot de brandweer om langs de oevers te zoeken naar de man. De kans dat de man levend gevonden zou worden, was toen zo goed als voorbij, aldus de brandweer.

Later op de middag besloot de brandweer de zoekactie te staken. De waterpolitie van het KLPD en Rijkswaterstaat zetten de zoekactie voort.

Video: