+ Dronken fietser aangehouden na ongeval

Geplaatst op 1 mei 2010, om 14:14 uur

LICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 mei een 43-jarige man uit de gemeente Oost Gelre aangehouden. Hij fietste onder invloed van alcohol en veroorzaakte een ongeval.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding van een ongeval tussen twee fietsers aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Ter plaatse bleek dat de 43-jarige man tegen een 23-jarige fietsster uit Groenlo was gereden, waardoor beide zijn gevallen. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,9 blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Koperdief aangehouden

DIDAM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 mei een minderjarige jongen aangehouden wegens verdenking van diefstal van koper.

De politie kreeg rond 23.30 uur een melding van een verdachte situatie van twee personen op het dak van de sporthal aan de Lupinenstraat in Didam. De politie kwam snel ter plaatse en zag één van de personen vluchten. Dit bleek een 17-jarige jongen uit Didam te zijn. De politie is nog op zoek naar de andere persoon. Iets verderop werd een tas met stukken koperdraad gevonden. De jongen is aangehouden en naar het politiebureau meegenomen voor nader verhoor.

Rijbewijs beschonken beginnend bestuurder ingenomen

DIDAM – De politie heeft vrijdag 30 april een 21-jarige automobilist uit Didam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd staande gehouden op de Parallelweg in Didam. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was, ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,9 blies. Aangezien de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen.