Koorleden gewond bij ongeval in Lochem

Geplaatst op 28 mei 2010, om 11:30 uur


EXEL-TOL
– Bij een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen op de kruising van de Ampsenseweg/ Rengersweg N332 tussen Lochem en Laren zijn vrijdagochtend twee leden van zangkoor Stem en Klank uit Eibergen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond kwart over negen. De twee leden van het zangkoor waren in een stoet onderweg om deel te nemen aan een Ouderen Zangconcours in Gorssel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vanaf de Ampsenseweg wilde de stoet de Rengersweg in de richting van Laren oprijden. De bestuurder zag daarbij een vrachtwagen, die over de Rengersweg vanuit de richting Lochem reed, over het hoofd. De auto, met vier inzittenden, werd in de flank geraakt waarna deze in een naastgelegen weiland tot stilstand kwam. De twee heren (beiden 90-jaar) voorin moesten door de brandweer worden bevrijd. Een arts van de traumahelikopter bood medische assistentie. De bestuurder werd zwaar gewond naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Het andere slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht. Beide echtgenotes (89 en 76 jaar), die op de achterbank zaten, konden zelf de auto verlaten.

De vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Enschede, kwam met de schik vrij.

De verkeersongevallendienst van de politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Het verkeer op de Rengersweg liep door het ongeval flinke vertraging op.

De overige leden van het zangkoor zijn door de burgemeester van Lochem opgevangen in Gorssel. Hun optreden is afgelast.