+ Mannen slaan in op lollende jongens

Geplaatst op 10 mei 2010, om 18:23 uur

APELDOORN – Op zondagavond 9 mei zijn drie jongens, twee van 16 en één van 17 jaar, uit Apeldoorn door twee onbekende mannen mishandeld op de Einsteinlaan in Apeldoorn. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 23.45 uur melding van de mishandeling. De jongens waren buiten een spel aan het spelen, toen er plotseling een onbekende man aan kwamen lopen. De man begon de jongens te duwen en slaan. Toen de jongens probeerden weg te rennen, kwam de man achter hun aan. Een tweede man op een fiets voegde zich bij de eerste man. Vervolgens grepen zij het 17-jarige slachtoffer bij zijn jas en sloegen hem meerdere malen. Hij kon aan de mannen ontsnappen door uit zijn jas te glippen. De jongens hebben onder meer letsel aan hun gezicht opgelopen. De politie heeft de omgeving afgezocht naar de twee mannen maar troffen hen niet meer aan.

Het signalement van de mannen luidt als volgt: blanke mannen tussen de 20 en 30 jaar oud, de ene dader was ongeveer tussen de 1.80 en 1.90 meter lang, een breed postuur en kort zwart haar. De man op de fiets is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, normaal postuur en droeg een bruine pet. De twee mannen waren vermoedelijk onder invloed van drugs. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Hiervoor kan men bellen met 0900-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – De politie heeft op zondagmiddag 9 mei bij een woning aan de Gildenlaan in Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er is één verdachte aangehouden.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17.40 uur een melding van rookontwikkeling in de meterkast van een woning aan de Gildenlaan in Apeldoorn. Toen de brandweer ter plaatse kwam, vermoedden zij dat er een hennepkwekerij in de woning actief zou zijn. De bewoner bleek niet thuis te zijn, waarop de politie contact met hem heeft gezocht. De politie is vervolgens samen met de bewoner de woning binnengegaan en trof daar een hennepkwekerij aan met ruim 415 planten. De bewoner, een 25-jarige man, werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft op zondag 9 mei een 24-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld op de Rademakersdonk in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 18.00 uur een melding dat er een mishandeling had plaatsgevonden op een veldje bij de Rademakersdonk in Apeldoorn. Het slachtoffer zou meerdere malen in zijn gezicht geslagen zijn door de verdachte. De politie stelde een onderzoek in en trof de verdachte in een nabijgelegen woning aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Het motief is niet duidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.