+ Verwaarloosde hond in beslag genomen

Geplaatst op 3 mei 2010, om 17:45 uur

TERBORG – De politie heeft op woensdag 28 april aan de Handelstraat in Terborg een hond in beslag genomen. Het beest werd vermoedelijk verwaarloosd.

De politie en ambulancepersoneel hebben de hond omstreeks 17:00 uur in beslag genomen en overgebracht naar een asiel. De hond was eerder die dag onderzocht door een dierenarts die constateerde dat de hond niet goed verzorgd werd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd

DOETINCHEM – De politie heeft op zondagavond 2 mei op de Terborgseweg in Doetinchem een 49-jarige man uit Doetinchen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur een melding van een kleine aanrijding op een parkeerplaats op de Terborgseweg tussen twee personenauto’s op de Terborgseweg. Uit een blaastest bleek een van de bestuurders onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 2,9 promille blies.De politie maakt proces-verbaal op en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Koperdieven en heler aangehouden

DIDAM – De politie heeft op zaterdagmiddag 1 mei op de Raadhuisstraat in Didam een 16-jarige jongen uit Didam aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van koperen bliksemafleiders van het dak van een sporthal aan de Lupinestraat in Didam op 30 april jl. Een 51-jarige ijzerhandelaar uit Didam is op zondag 2 mei op de Maalstoel in Didam aangehouden voor heling van koper.

De jongen werd omstreek 15:40 uur aangehouden. Een medeplichtige jongen van 17-jaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 mei al aangehouden. Beide minderjarigen liepen op vrijdagavond omstreek 23:30 uur op het dak van een sporthal aan de Lupinenstraat in Didam. Hier namen zij koperdraad weg. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Uit het verhoor bleek dat de jongens drie weken eerder ook koper hadden gestolen van het dak van de sporthal. Het koper verkochten zij aan een ijzerhandelaar. Ook hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor wegens heling.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de man en de twee jongens worden doorverwezen naar het jeugdpreventieteam waar een passende straf zal worden opgelegd.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

ZELHEM – De politie heeft op zondagavond 2 mei op de Stikkenweg in Zlehem een 35-jarige man uit Halle aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag de man rond 18.45 uur linksom om een rotonde rijden op de Hummelosweg. Hierop werd hij staande gehouden en bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies de man 1,8 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.