Automobilist aangehouden na ongeval

Geplaatst op 29 juni 2010, om 14:37 uur

DIDAM – Bij een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtwagen op de A18 bij Didam is maandagavond een flinke ravage ontstaan. Een 47-jarige man uit Lelystad raakte daarbij gewond. Hij werd door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor tien op het knooppunt Oud-Dijk in de lus van de A18 naar de A12, waar de Lelystedeling door nog onbekende oorzaak uit de bocht vloog en in botsing kwam met een vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Malden. Als gevolg van de aanrijding raakte de auto van de Lelystedeling van de weg, sloeg over de kop en belandde via een talud onderaan de linkerzijde van de weg. De trucker kwam met de schrik vrij en waarschuwde de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agenten roken alcohol bij de bestuurder uit Lelystad, waarop de man werd aangehouden. Tussen de brokstukken van zijn auto vonden agenten ook een hoeveelheid hennep. Van de Lelystedeling is bloed afgenomen voor een bloedproef. De man bleek tevens een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben die hem eerder door de rechter was opgelegd. De politie sloot de weg enige tijd af gedurende de afhandeling van het ongeval.