Bestuurders onder invloed aangehouden

Geplaatst op 29 juni 2010, om 14:55 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 28 juni twee automobilisten uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Beide bestuurders waren betrokken bij twee afzonderlijke verkeersongevallen.

De politie kreeg omstreeks 18:30 uur een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Imkersdreef in Apeldoorn. Een 31-jarige automobilist uit Apeldoorn was daar tegen een stoeprand en boom gereden. De gealarmeerde agenten stelden vast dat de bestuurder naar alcohol rook en met dubbele tong sprak. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Apeldoorner 1,5 promille. De man betrof een beginnend bestuurder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 65-jarige automobilist werd rond diezelfde tijd aangehouden, maar dan op de Snijdersplaats in Apeldoorn. De man had bij het wegrijden van een parkeerplaats langs twee andere auto’s geschampt. Bij hem wees een blaastest uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,6 promille.

Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en ze kregen alle twee een rijverbod. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.