Doetinchemer gepakt na wilde achtervolging

Geplaatst op 7 juni 2010, om 10:31 uur

EDE – De politie in Ede heeft afgelopen zaterdagavond 5 juni twee mannen aangehouden bij een optreden tegen een straatrace op industrieterrein de Kievitsmeent. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Nieuwegein en een 21-jarige Doetinchemmer.

Agenten zagen die avond na een melding van een vermeende straatrace op het industrieterrein een auto met hoge snelheid over de Argonstraat rijden, waarbij er bijna een aanrijding ontstond met de politiewagen. Toen de agenten de bestuurder wilden laten stoppen ging die er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij hoge snelheden werden bereikt moest de bestuurder stoppen omdat er op de kruising van de Neonstraat met de Radonstraat meerdere auto’s en personen op de weg stonden. Bij een poging de bestuurder aan te houden werden de agenten belemmerd door de jongen uit Nieuwegein. Die zou ook een van de agenten hebben geschopt. De bestuurder van de auto wist in het tumult te ontkomen.

Toen de agenten de Nieuwegeiner wilden aanhouden probeerde de Doetinchemmer dit weer te beletten. Daarbij zag hij kans samen met de Nieuwegeiner in een auto te stappen en er vol gas vandoor te gaan. Agenten zetten daarop wederom de achtervolging in waarbij er naar het oordeel van de agenten gevaarlijk en roekeloos gereden werd. Op de Klompersteeg in De Klomp stapte de Nieuwegeiner uit en vluchtte te voet verder. Hij kon uiteindelijk worden achterhaald en worden aangehouden. De Doetinchemmer was er intussen weer vandoor gegaan is kon na een wilde achtervolging alsnog worden aangehouden in Veenendaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de eerste auto.