Doetinchemers verdacht van ontucht - GelreNieuws.nl

Doetinchemers verdacht van ontucht

Geplaatst op 4 juni 2010, om 17:03 uur

DOETINCHEM – Zedenrechercheurs van de politie Noord- en Oost-Gelderland zijn bezig met een onderzoek naar aanleiding van enkele aangiften over het onzedelijk betasten van kinderen.  Twee mannen uit Doetinchem, 68 en 19 jaar oud, zijn aangehouden en verhoord.

De mannen worden ervan verdacht afzonderlijk van elkaar betrokken te zijn bij de ontucht.

De mannen zouden enkele buurtkinderen onzedelijk hebben betast. Het meest recente voorval zou dateren van mei 2009. Hiervan wordt de 19-jarige man verdacht. Andere kinderen verklaren één of meermaals te zijn betast tussen 2003 en 2008 door één van beide verdachten. De aangevers hebben zich eerder dit jaar bij de politie gemeld.

De 67-jarige man is op 17 mei aangehouden en op woensdag 19 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is onder strenge voorwaarden door de rechter-commissaris heengezonden. Hierbij speelt mee dat de feiten waarvan deze man wordt verdacht van langer geleden zijn. De 19-jarige man is op 31 mei aangehouden en na verhoor heengezonden op 1 juni, omdat er geen ernstige bezwaren zijn tegen deze verdachte om hem langer vast te houden. Na afronding van het onderzoek zal de politie een dossier opstellen en dit ter beoordeling voorleggen aan het Openbaar Ministerie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com