Duo bedreigt passanten met vuurwapen

Geplaatst op 5 juni 2010, om 13:43 uur

HARDERWIJK – De politie onderzoekt een poging tot straatroof die in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni aan de Stadswei in Harderwijk plaats vond. Twee passanten werden hierbij met een vuurwapen bedreigd. De politie vraagt getuigen en eventuele andere slachtoffers zich te melden via 0900 – 8844.

Een 35-jarige Harderwijkse fietste omstreeks 01.00 uur vanuit de stad naar huis. Op de Stadsweide zag zij een auto in een parkeerhaven staan. Naast de auto stonden twee jongemannen. Toen ze de auto op korte afstand was genaderd, stapte één van hen op haar af met een vuurwapen, zoals zij later bij de politie verklaarde. Het was hem om geld te doen en de vrouw begon hard te gillen, waarna het duo er in de auto richting de Drielanden vandoor ging. Een passant die de vrouw hoorde gillen, heeft haar geholpen.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat een 17-jarige jongeman op een scooter rond dezelfde tijd ook door het duo was bedreigd. Dit had ook op de Stadswei plaatsgevonden ter hoogte van de Bunschotenmeen. De jongeman kon om de mannen heenrijden.

Van hen is bekend dat zij rond de 25 jaar oud zijn en in een oudere, donkerkleurige auto reden. Er is wel een merk genoemd, maar of dit klopt is nog niet helemaal duidelijk.

De politie weet inmiddels dat er rond genoemde tijd meerdere mensen de bewuste locatie gepasseerd zijn en zij zoekt contact met eventuele getuigen. Het kan zijn dat ook anderen bedreigd zijn en dan wilde de politie graag contact met hen. Men kan bellen met 0900 – 8844.