Jongens aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 11 juni 2010, om 17:17 uur

HARDERWIJK – De politie heeft op donderdagavond 10 juni twee jongens uit Harderwijk aangehouden op de Annie Salomonstraat in Harderwijk na een achtervolging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Surveillerende agenten zagen omstreeks 22.30 uur een auto rijden over de Hoofdweg in Harderwijk en wilden deze staande houden ter controle. Toen de bestuurder dit merkte ging hij er met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging, waarbij de bestuurder ondermeer op hoge snelheid door een 30-km zone reed. Op de Annie Salomonstraat is de auto door de politie licht aangetikt, in een poging om de auto tot stilstand te dwingen. Dit lukte en direct hierna heeft de politie twee van de drie inzittenden die in de auto bleken te zitten aangehouden. Beide jonge mannen (allebei 19 jaar en afkomstig uit Harderwijk) verzetten zich hevig tegen hun aanhouding. Bij de aanhouding van één van hen kwam een politieagent door het hevige verzet van de jongen ten val en liep lichte verwondingen op. Deze jongen vluchtte vervolgens een woning in en sloot zichzelf daar op. Met behulp van een reservesleutel kon de politie de woning binnentreden en is deze verdachte opnieuw aangehouden. De derde inzittende wist te ontkomen.

Beide aangehouden jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Bij controle bleek de 19-jarige bestuurder van de auto niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn, ook bleek hij alcohol genuttigd te hebben. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De auto is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op over alle strafbare feiten die door de jongens zijn gepleegd. Bij het tot stilstand brengen van de auto van de verdachten liepen deze auto en de politieauto beide lichte schade op.