Nep-politiemannen ontfutselen pincode

Geplaatst op 11 juni 2010, om 17:24 uur

NEEDE – In de nacht van woensdag op donderdag 10 juni heeft een insluiping plaatsgevonden in een woning van een bejaarde man aan de Pasmanweg in Neede.

De man werd omstreeks middernacht wakker van een geluid en ontdekte een man in zijn woning. Hij sprak hem aan maar de man liep weg. Kort daarna trof de bewoner twee mannen bij zijn voordeur aan. Deze gaven zich uit als politieagenten. De insluipers hebben de man met een smoes zijn bankpas en pincode ontfutseld. De volgende dag bleek er geld van de rekening van de man te zijn gehaald. Het is onduidelijk hoe de insluiper die in de woning is gesignaleerd binnengekomen is. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben om de politie te bellen via 0900 8844.

Ook benadrukt de politie dat mensen in geen enkel geval hun pincode moeten afstaan aan vreemden, ook niet als deze zich voordoen als medewerkers van de politie, de bank of andere officiële instellingen. Medewerkers van de politie of de bank zullen nooit vragen om deze strikt vertrouwelijke code te verstrekken.