Politie waarschuwt voor wisseltrucs

Geplaatst op 7 juni 2010, om 17:04 uur

PUTTEN – De politie onderzoekt een tweetal meldingen van wisseltrucs in Putten en is op zoek naar mensen die wellicht ook gedupeerd of aangesproken zijn door deze man, of andere verdachte personen.

Woensdag 2 juni zijn twee mensen gedupeerd door mogelijk dezelfde man. Beide incidenten vonden kort na elkaar plaats, omstreeks 10:00 uur. De eerste melding kwam van iemand die op de Poststraat was aangesproken door een onbekende man die geld wilde wisselen. Hij wist de gedupeerde, een 66-jarige man uit Garderen, tijdens het wisselen een fors geldbedrag te ontfutselen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een soortgelijke melding kwam van een 78-jarige man uit Putten. Hij werd op de Voorthuizerstraat aangesproken door iemand die wilde wisselen, en tegelijkertijd de weg vroeg. Ook hier merkte de man later dat hem geld afhandig was gemaakt.

In beide gevallen luidde het signalement als volgt: man met een getinte huidskleur die gebrekkig Nederlands spreekt, een gezet postuur heeft, kort donker haar, ongeveer 1,70 lang en gekleed in een pak. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

De politie adviseert om op straat niet in te gaan op verzoeken van vreemden om geld te wisselen.