Politie zoekt wanbetalers tijdens WK-voetbal

Geplaatst op 3 juni 2010, om 10:11 uur

APELDOORN – De politie Apeldoorn gaat de komende dagen, in de aanloop naar het wereldkampioen-schap voetbal in Zuid-Afrika, actief op pad om personen met oude openstaande boetes of celstraffen, op te zoeken. Het doel daarvan is, om die opgelegde boetes te innen of de celstraffen te laten uitzitten.

De politie wil de populaire voetbalwedstrijden op televisie als stok achter de deur benutten om wanbetalers van eerder opgelegde boetes, bekeuringen of andere straffen, aan te sporen één en ander met voorrang te voldoen. Sommige boetes of straffen staan al langer dan een jaar open en zijn nog altijd niet voldaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij niet betaling van openstaande boetes zullen deze personen worden aangehouden om de vervangende celstraf uit te zitten. Ook personen die nog een veroordeling tot een vrijheidsstraf moeten uitzitten, kunnen een bezoek van de politie verwachten om de straf uit te zitten in een Huis van Bewaring. Degenen die menen nog boetes te hebben openstaan, kunnen zich melden bij de Apeldoornse politie.