Politieheli ingezet bij zoekactie naar jongetje

Geplaatst op 3 juni 2010, om 18:17 uur

NUNSPEET – Woensdagavond 2 juni is er uitgebreid gezocht naar een 6-jarige autistische jongen uit Nunspeet. De jongen was vanaf ongeveer 16:00 zoek, en werd uiteindelijk rond 19:00 uur gevonden, op enkele honderden meters afstand van zijn woning.

Eerst hebben de ouders en een groep mensen die zij zelf hadden opgetrommeld uitgebreid gezocht naar de jongen, maar hij werd niet aangetroffen. Hierop is rond 17:00 uur de politie gebeld. Uiteindelijk hebben elf politiemensen helpen zoeken naar de jongen en is ook een politiehelikopter ingezet. Net op het moment dat ook de Marechaussee, de brandweer Nunspeet en enkele boswachters aanboden ook mee te willen zoeken, kwam het verlossende telefoontje dat de jongen door zijn moeder en een kennis van de moeder ongedeerd was aangetroffen bij een gebouw op enkele honderden meters afstand van zijn huis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft ook een SMS-Alert bericht verspreid over de vermissing en was verheugd te constateren dat er kort na verzending van de SMS merkbaar meer mensen rond liepen of fietsten, waarvan velen vermoedelijk uitkeken naar de vermiste jongen. Iedereen die een SMS-Alert over de vermissing heeft gehad is gisterenavond ook per sms geïnformeerd over het feit dat de jongen terecht was.