Scholier komt om na ongeval in Laren - GelreNieuws.nl

Scholier komt om na ongeval in Laren

Geplaatst op 2 juni 2010, om 10:12 uur


LAREN (G.) –
Een 13-jarige tiener uit het Gelderse Laren is woensdagochtend 2 juni zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Rossweg in zijn woonplaats. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Het ongeluk werd omstreeks 07.45 uur gemeld en vond plaats in het buitengebied. De jongen was op weg naar school. Een 31-jarige automobilist uit Lichtenvoorde heeft, zo blijkt uit een eerste onderzoek, de voor hem fietsende jongen te laat opgemerkt door de laagstaande zon.

Bij het ongeluk raakte de jongen zwaar gewond. De hulpverleningsdiensten werden opgeroepen en ook een traumahelikopter werd naar de plaats van het ongeval gestuurd.

De jongen werd ter plekke gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. In het ziekenhuis is de jongen korte tijd later aan zijn verwondingen overleden.  De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in.

Op het Staring College in Lochem, waarop de jongen zat, is geschokt gereageerd op zijn dood. Op de school zijn alle lessen gestopt. Er is voor iedereen de gelegenheid om over hun verdriet te praten. In de school komen een aantal plekken waar de scholieren hun medeleerling kunnen herdenken.

Video:

Foto’s:

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com