Stro-gooiers TE fanatiek bij ‘Hoken in Toldiek’ - GelreNieuws.nl

Stro-gooiers TE fanatiek bij ‘Hoken in Toldiek’

Geplaatst op 27 juni 2010, om 16:03 uur

TOLDIJK – De politie heeft vrijdag 25 juni diverse klachten gehad van toevallige passanten die op de rotonde in Toldijk aan de Zutphen Emmerikseweg stro in en op hun auto kregen. De mensen voelden zich bedreigd en waren erg geschrokken en boos.

Eén bestuurder ondervond als gevolg van een allergie ook fysiek nadelige gevolgen. Deze traditie zorgde voor een verkeersonveilige situatie.

Een en ander vond plaats tijdens het jaarlijkse evenement ‘Hoken in Toldiek’. Het is traditie om op de vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de rotonde grote hoeveelheden stro over willekeurige passanten te gooien. Ook worden portieren geopend en wordt er stro naar binnen gegooid. Dit zorgde voor veel klachten bij de politie. Tenminste één automobilist heeft aangifte van vernieling aan zijn auto gedaan. De politie stelt hier een onderzoek naar in.

Er waren wel een paar agenten ter plaatse bij het feest maar de groep was te groot om hier adequaat op te kunnen reageren. Gezocht zal worden naar een oplossing om deze traditie in volgend jaar in betere banen te lijden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com