Vrouw rijdt weg bij plaats ongeval

Geplaatst op 8 juni 2010, om 15:02 uur

DOETINCHEM – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 47-jarige vrouw uit Doetinchem. Zij raakte op maandag 7 juni in haar woonplaats betrokken bij een auto-ongeval en regelde niet eerst de gegevens met de tegenpartij. Toen de  politie bij haar aan de deur kwam, rook zij ook nog naar alcohol en is haar een bloedproef afgenomen.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur een melding dat een politieagente in haar vrije tijd getuige was geweest van een ongeval. Een 47-jarige Doetinchemse reed in haar auto op de Dennenweg en sloeg de Asterstraat in zonder een tegemoetkomende auto voorrang te geven. Hierdoor ontstond een botsing.

De Doetinchemse heeft haar rijbewijs aan de toevallig aanwezige agente gegeven maar is daarna weggereden in haar beschadigde auto. Dit deed zij, zo verklaarde zij later omdat ze haast had.

Agenten zijn naar het huis van de vrouw gegaan en stelden vast dat zij naar alcohol rook. Zij werd aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Zij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. Hoeveel alcohol de vrouw in haar bloed had, is nog niet duidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.