WK-alcoholcontrole: acht aanhoudingen

Geplaatst op 20 juni 2010, om 13:32 uur

PUTTEN – De politie heeft zaterdagmiddag en –avond 19 juni een alcoholcontrole gehouden aan de Geenstraat, de Oude Rijksweg en de Nijkerkerweg in Putten. De controle werd gehouden na de WK-wedstrijd Nederland – Japan. In totaal werden er acht bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De controles zijn op de verschillende locaties gehouden tussen 17:30 en 23.30 uur. Aan de Van Geenstraat in Putten werden 365 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders bleken gedronken te hebben en werden aangehouden. Van drie weggebruikers werd het rijbewijs ingevorderd. Eén beginnend  bestuurder blies 0.9 promille, een tweede beginnend bestuurder blies 1 promille. Een derde weggebruiker blies 1.4 promille. De vierde bestuurder blies 0.9. Hij was geen beginnend bestuurder en kreeg een bekeuring en rijverbod.

Aan de Oude Rijksweg en de Nijkerkerweg in Putten werden 653 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Wederom bleken vier weggebruikers onder invloed van alcohol. Drie bestuurders werden bekeurd en kregen een rijverbod nadat zij op de ademanalyse tussen de 0.7 en 1 promille bliezen. Een vierde weggebruiker blies 1.7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bestuurders die bij de blaastest nuchter bleken te zijn kregen een speciale BOB-biertray of oranje BOB-sleutelhanger. De bestuurders die wel onder invloed bleken werden aangehouden. Hun alcoholpromillage werd ter plaatste in een speciaal politievoertuig waarin een ademanalyse aanwezig is gemeten.