Zonder rijbewijs, onverzekerd en onder invloed

Geplaatst op 20 juni 2010, om 14:02 uur

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond 19 juni een 35-jarige automobilist uit Voorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man veroorzaakte een eenzijdig ongeval. Hij reed zonder geldig rijbewijs in een onverzekerde auto.

Het ongeval werd rond 20.50 uur bij de politie gemeld. De automobilist reed op de Kayersdijk in Apeldoorn en verloor ter hoogte van een containerbedrijf door onbekende oorzaak de controle over zijn auto. Hij raakte van de weg waardoor hij door het naastgelegen struikgewas reed en uiteindelijk tegen een stenen plantenbak op het bedrijfsterrein tot stilstand kwam. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de inzittenden niet meer op de plaats van het ongeval.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na kort onderzoek troffen de agenten de twee mannen die in de auto gezeten zouden hebben aan op de Haringvliet in Apeldoorn. Eén van hen bleek de bestuurder van de auto te zijn. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.3. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.