Bewoner pand aangehouden na brand - GelreNieuws        

Bewoner pand aangehouden na brand

Geplaatst op 1 juli 2010, om 15:48 uur

DEVENTER – De 32-jarige bewoner van het pand aan de Lange Bisschopstraat in Deventer, waar woensdagavond brand uitbrak, is donderdagmorgen aangehouden. Dat meldde de politie.

Hij wordt verdacht van brand door schuld, waarbij sprake is van ‘mogelijk onzorgvuldige omgang met vuur’. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

De brand brak uit in de woning van de 32-jarige boven Bakker Bart in het hart van de binnenstad. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit het pand. Uiteindelijk ging ook een naastgelegen winkelpand in vlammen op. Verschillende andere gebouwen in de omgeving liepen brand- en rook- en later ook waterschade door de bluswerkzaamheden op.

De man is ingesloten op het bureau. Tegen hem is een nader onderzoek ingesteld. Ook op de plek van de brand wordt al de hele dag onderzoek gedaan. De Lange Bisschopstraat is gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor is een tiental winkels dicht.

Gemeente, politie en brandweer geven donderdagmiddag om 17.00 uur op het Stadhuis een persconferentie over de brand in de historische Deventer binnenstad.