Buurtbewoonsters en glazenwasser redden man

Geplaatst op 29 juli 2010, om 17:36 uur

EIBERGEN – Twee buurtbewoonster en een glazenwasser hebben donderdag 29 juli een 64-jarige man in Eibergen gered die op het punt stond uit een raam op de eerste verdieping van zijn brandende woning aan Dennenstraat te springen. Hij is opgevangen bij familie.

Politie en brandweer kregen omstreeks 10.30 uur een melding van een brand in een woning aan de Dennenstraat in Eibergen. Volgens de eerste meldingen zou de bewoner het huis niet meer uit kunnen door de rookontwikkeling.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de komst van de hulpverleningsdiensten bleek de bewoner door alert optreden van buurtbewoonster en een glazenwasser reeds uit huis te zijn geholpen. Beide vrouwen ontdekten de brand en zagen dat de man uit een raam op de eerste verdieping wilde springen.

De één waarschuwde via 112 de brandweer terwijl de ander een passerende glazenwasser aanschoot. Deze haalde direct een ladder van zijn wagen en zo kon de man uit de brandende woning worden gehaald. De man is door gearriveerd ambulancepersoneel onderzocht en bleek licht gewond. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en werd door familie opgevangen.

De gealarmeerde brandweer heeft de brand, die op de benedenverdieping woedde, geblust. Er ontstond de nodige brand- en rookschade en de oorzaak van de brand wordt onderzocht.

De politie wil graag in contact komen met de tweede vrouw. Zij kan bellen met 0900 -8844.