Groep verzint toedracht aanrijding

Geplaatst op 19 juli 2010, om 20:32 uur

TERBORG – De melding van het doorrijden na een aanrijding op zondag 11 juli in de omgeving van de Paasberglaan in Terborg, waarbij een 17-jarige jongen uit Silvolde onder meer drie rugwervels brak, blijkt een andere toedracht te hebben.

Uit het politieonderzoek is duidelijk geworden, dat de 17-jarige op die zondagmiddag op de parkeerplaats bij sporthal de Pol in Gaanderen werd aangereden met de personenauto van een 20-jarige vriend. De auto werd op dat moment bestuurd door een andere vriend (18), die niet in het bezit was van een rijbewijs.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vier vrienden, waaronder het 17-jarige slachtoffer, waren die zondagmiddag bij elkaar op de parkeerplaats. Toen één van hen een rondje op de parkeerplaats mocht rijden, verloor hij de controle over de auto en reed het slachtoffer aan, die daarbij vrij ernstig gewond raakte.

Ook een tweede 17-jarige vriend, die vlak bij het slachtoffer stond, werd geraakt. Hij liep licht beenletsel op.

Om het rijden zonder rijbewijs te verhullen, werd het slachtoffer met diens instemming in de auto vervoerd naar de woning van een gemeenschappelijke kennis, waarna de ambulance werd gebeld.

Uit angst voor ouders en politie werd door de vriendengroep een verhaal van doorrijden na een aanrijding verzonnen.

De ouders zijn inmiddels op de hoogte van de juiste toedracht.

De politie maakt een proces-verbaal op tegen de onbevoegde bestuurder van de auto voor het veroorzaken van het ongeval. Tegen de eigenaar volgt een proces-verbaal wegens het laten rijden, terwijl hij wist dat zijn vriend geen rijbewijs had. Ook maakt de politie proces-verbaal op wegens het doen van valse aangifte.