Ongeval op spoorwegovergang

Geplaatst op 7 juli 2010, om 20:32 uur

WINTERSWIJK – Bij een ongeval tussen een vrachtwagencombinatie en een trein op een onbewaakte spoorwegovergang in Miste (gemeente Winterswijk) zijn op dinsdag 6 juli de machinist en een vrouwelijk passagier licht gewond geraakt. De schade aan de beide voertuigen en het spoor is dusdanig dat zeker tot vanavond geen treinverkeer tussen Doetinchem en Winterwijk mogelijk is.

Het ongeval werd omstreeks 10.10 uur gemeld. Een 33-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur was met zijn vrachtwagencombinatie geladen met betonijzer onderweg naar een in aanbouw zijnde woning in het buitengebied van Winterswijk. De chauffeur was de spoorwegovergang aan de Huttenweg nagenoeg gepasseerd toen de achterzijde van zijn combinatie werd geraakt door de trein.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Deze was van Doetinchem op weg naar Winterswijk en vervoerde een twaalftal passagiers. De machinist en een vrouwelijk passagier raakten gewond. De vrouw is per ambulance met rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht; de machinist heeft zich later voor behandeling bij de dokterspost gemeld. Enkele andere passagiers liepen nog wel kneuzingen op, maar hoefden niet behandeld te worden. Voor hen werd vervangend vervoer geregeld.

Door de aanrijding schaarde de combinatie en kwam een deel van het betonijzer in een weiland terecht. Het voorste deel van de uit twee treinstellen bestaande trein liep uit de rails. De trein evenals het spoor raakten dusdanig beschadigd dat er de komende uren nog geen treinverkeer mogelijk is.

Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt door diverse instanties een onderzoek ingesteld.