Politie onderzoekt aanranding

Geplaatst op 22 juli 2010, om 22:32 uur

LOCHEM – De politie vraagt informatie over een man die woensdagavond 21 juli bij de Twentekanaalbrug aan de Stationsweg in Lochem een jonge vrouw heeft aangerand. De dader ging er vandoor toen een getuige het slachtoffer te hulp schoot. Voor tips kan men bellen met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

De politie kreeg even na 23.00 uur een melding dat een 18-jarige vrouw uit Lochem op weg naar huis bij de Twentekanaalbrug was aangerand. De vrouw liep vanaf het station richting het centrum en merkte dat zij door een manspersoon werd gevolgd. Toen zij omkeek, bleek deze zijn gezicht te hebben bedekt met een soort bivakmuts. De vrouw wilde hardlopend de bebouwing bereiken, maar werd op de brug vastgegrepen en onzedelijk betast.

Op dat moment kwam er een fietsster vanaf het station die het slachtoffer te hulp schoot. De man ging er vandoor en vluchtte de Havenstraat in.

De gealarmeerde politie heeft het slachtoffer opgevangen en er werd een onderzoek naar de man ingesteld. Het gaat om een blanke man met een normaal postuur. Hij was gekleed in een wit T-shirt en een donkere joggingbroek met pijpen tot net over de knieën.

De politie vraagt mensen die de man in de omgeving hebben gezien of informatie voor het onderzoek hebben, contact op te nemen met de politie.